12.10.2010

Zeytinyağlı Enginar

Malzemeler:
6 adet enginar, 2 adet havuç, 1 adet patates, 6 adet arpacık soğanı, 1 limon, 1’er bardak bezelye, zeytinyağı ve su, dereotu.

Yapılışı:
Enginarları yıkadıktan sonra diğer malzemeyi hazırlayana kadar limonlu suda bekletin. Havuçları ve patatesi küp küp doğradıktan sonra bezelyeyle birlikte 2-3 dakika haşlayın. Enginarları altı düz bir tencereye dizin, içlerine haşladığınız malzemeyi yerleştirin, arpacık soğanlarını ayıkladıktan sonra dörde bölerek her enginara bir adet denk gelecek şekilde malzemenin içerisine yerleştirin. Zeytinyağı ile birlikte limonun suyunu çırparak enginarların üzerine gezdirin. 1 bardak su ilave ederek yarım saat orta hararetteki ateşte pişirin. Soğuduktan sonra üzerini dereotu ile süsleyerek servis yapın.