
Malzemeler: Yarım kilo şevketibostan, 150 gr. kuşbaşı et (eğer istenirse et yerine pastırma da kullanılabilir), 1 baş soğan, 2 bardak su, zeytinyağı, tuz
Yapılışı: Soğanı piyazdaki gibi doğrayıp zeytinyağında biraz çevirdikten sonra eti ekleyip kavurun, üzerine yıkanıp doğranmış şevketibostanı ekleyin. Biraz karıştırıp suyu ve tuzu ekleyin. Şevketibostan yumuşayana kadar pişirin.
Alternatif olarak:•
Eğer istenirse yarım limon suyuna yarım çorba kaşığı un karıştırılarak eklenebilir.
• Başka bir seçenek olarak, şevketibostana terbiye de yapılabilir. 1 yumurta sarısı, 2 kaşık yoğurt çırpılarak yemeği kapatmadan birkaç dakika önce yavaş yavaş yemeğin üzerine eklenir.